Otomatik bir arabanın duraklamasına neden olan nedir?

Yazar: Louise Ward
Yaratılış Tarihi: 8 Şubat 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
OTOMATİK VİTESLİ BİR ARAÇTA ASLA YAPMAMAMIZ GEREKEN 7 ŞEY
Video: OTOMATİK VİTESLİ BİR ARAÇTA ASLA YAPMAMAMIZ GEREKEN 7 ŞEY

İçerik

Tork Konvertörü

Otomatik bir otomobilin şanzımanında, mekanik bir kavrama yerine geçen bir tork konvertörü vardır. Tork dönüştürücünün hem seyir hem de yavaşlama sırasında kilidini açması beklenir. Ancak, bazen, tork konvertörü bunu yapma şansına sahip olmadan önce frenleme gerçekleşir. Sonuç güç kaybı ve motorun durmasıdır.


Rölanti Devresi

Otomatik bir araçtaki rölanti devresi, araç rölantide iken dolaşan havayı kontrol eder. Bu devre arızalanırsa, araç çalışması için doğru oksijen oranına sahip olmayabilir. Durur çünkü yakıtın yanması için oran uygun değildir.

Oksijen Sensörü

Çoğu otomatik otomobil, dışarı atılan havadaki oksijen seviyelerini takip eden bir oksijen sensörüne sahiptir. Bu, yanma için yeterli miktarda oksijen alabilmeniz için iyi bir fırsattır, bu nedenle motoru durdurur.

Su / Yakıt

Yakıt eskiyse veya içinde yüksek oranda su varsa, motorun ulaşması için yanma daha zordur. Yanma olmaz, motorun durmasına neden olur. Bazen yakıtın oktan değeri de fark yaratır, çünkü oktan seviyesi yakıtın ne kadar sıcak yandığını belirler.

Fişler ve Kablolama

Bujilerde buji veya buji varsa tutuşamaz. Yakıt tutuşmazsa, motor çalışır ve durur.


Alternatör, aracınızın elektrik iteminin önemli bir bileşenidir. Akü depolanırken ve güç açıkken, akü ürekli olarak motor çalışırken şarj olan alternat...

Araç göterge tablonuz tam önünüzde ve yolcularınızda olduğu için, kir, lekeler ve diğer korkunç kabarmalar. Piyaada atılan pano temizlik ürünlerinin bir&#...

Bugün Ilginç