Otomatik Şanzıman Nasıl Değiştirilir

Yazar: Randy Alexander
Yaratılış Tarihi: 4 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
Otomatik Şanzıman Yağ Değişimi -   Merak Edilen Tüm Sorular
Video: Otomatik Şanzıman Yağ Değişimi - Merak Edilen Tüm Sorular

İçerik


Otomatik şanzıman, binek otomobil veya kamyon için ileri ve geri hareketini kolaylaştıran elektronik olarak kontrol edilen bir cihazdır. Marka ve modele bağlı olarak tipik bir binek aracı veya küçük araç ve bir dişli ve park ayarı mevcut olabilir. Dişli, tipik olarak P R N D L3 L2 L1 ile işaretlenmiş olan vites değiştirme göstergesinde işaretlenmiştir. Otomatik şanzımanın arkasındaki fikir, manuel debriyaj ve vites değiştirmeyi ortadan kaldırarak kolaylaştırıldı.

talimatlar

1. adım

Fren pedalına basıp sıkıca bastırın. Pek çok yeni otomobil ilk önce frene basmadan değiştirilemez. Motor için gerekli değildir, ancak motor düzgün çalışmıyor.

2. adım

Aracı geriye doğru hareket ettirmek için aracı "Geri" konumuna kaydırın. Vites değiştirme göstergesine bakın ve "R" nin seçildiğinden emin olun. Bazı otomobiller, vites kolunu hareket ettirirken sürücünün basılı tutmasını gerektirir. Eğer varsa, düğme vitesin kendisinde olacaktır. Otomobil ters çevrildiğinde geriye doğru sürülebilir. Birkaç vites seçeneği sunan tek bir geri vites vardır.


3. adım

Aracı "Boş" konumuna getirin, vites değiştirme göstergesi üzerindeki "N" seçilecektir. Araba motoru durursa, boşa alın Şanzıman boştayken, motor çalışmadığında bile, araç serbestçe dönebilir ve direksiyon kilitlenmez. Aracın herhangi bir nedenden ötürü itilmesi gerekiyorsa, önce bu vitese takılmalıdır.

4. adım

Aracı "Sürüş" konumuna getirin ve vites değiştirme göstergesi üzerindeki "D" vurgulanacaktır. Bu, normal ileri sürüş için tercih edilen bir dişlidir. Bu vites seçiminde, otomobilin hızıyla belirlenen bir dizi vites devreye girebilir. Bu, şanzımanın "otomatik" özelliğinin gerçekten parladığı yerdir. Sürülen aracın markasına ve modeline bağlı olarak, üç ila altı ileri vites herhangi bir yerde olabilir; Ancak sürücünün bu viteslerle uğraşması gerekmez - şanzıman otomatik olarak yapar.


5. Adım

Aracı "Düşük 3" vitese yerleştirin ve vites değiştirme göstergesindeki ilgili harf seçilecektir. Bu donanım yokuş aşağı inerken ve bir yokuşa tırmanırken ekstra kas için kullanılır. Motor kırılması, şanzımanın aracın hızını yavaşlattığı anlamına gelir. Motora ciddi şekilde zarar verebileceği için uzun süre motorun kırılması kaçınılmalıdır.

6. adım

Bu dişliye sahipse, aracı "Düşük 2" vitese alın. Önceki düşük viteslerde olduğu gibi, bu vites de dik eğim düşüşlerine ve eğim tırmanma eğimine yardımcı oluyor. Ayrıca yağmur, kar veya çamurla yapılan yollardaki bir duraktan yola başlamakta yardımcı olur.

7. adım

Aracı "Düşük 1" vitese alın. Bu dişli, motor devrini en çok düşürdüğü diğer dişliyle aynı şekilde çalışır. Bu dişli mevcut motorla olası tekerleklere en fazla kas veya torku sağlar.

Aracı durdurduğunuzda aracı "Park" a yerleştirin. Ayrıca, aracı çalıştırırken bu vitesi kullanın. Şanzıman bu viteste iken kilitlenir, yani serbestçe hareket edemez.

İhtiyacınız olacak ürünler

  • Otomatik şanzımanlı araba

Chevrolet kamyonları ilk kez 1918'de üretildi. Kilitlenme önleyici fren itemini veya AB'yi alan ilk Chevrolet kamyonu 1993 K erii ve C erii idi. -10 kamyon erii kilitlenme önle...

Chevy Cavalier Z24 Özellikleri

Monica Porter

Temmuz 2024

Chevy, Cavalier'i ala bir dünya çırpıcı olarak düşünmedi. Kompakt performan arabalarının 1980'lerin ortalarında trend haline gelmeiyle Chevrolet, 125 beygir gücü...

Bugünkü Popüler