Kendi kendini kurtarmayı sağlayan tekneler nasıl çalışır?

Yazar: Peter Berry
Yaratılış Tarihi: 13 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
Kendi kendini kurtarmayı sağlayan tekneler nasıl çalışır? - Araba Tamiri
Kendi kendini kurtarmayı sağlayan tekneler nasıl çalışır? - Araba Tamiri

İçerik


Her yıl şaşırtıcı derecede sayıda tekne, güvenli veya güvenli kefalet sistemleri nedeniyle, iskelede veya suyun dışarıda kalması nedeniyle batar. Kendini serbest bırakan tekneler veya kendi kendini serbest bırakan gövdeler, teknenin güvertesinden veya kokpit alanından suyu almak için tasarlanmıştır. Su, teknenin "arka duvarı" olan transom üzerinden denize boşaltılmaktadır. Kendini kefaletle, aslında biraz yanlış isim yapmış olmak, yerçekimi ve momentumun istenmeyen bir su botundan kurtulmak için kullanıldığı anlamına gelir. Suyu ortadan kaldırmak için yardım sağlayan başka sistemler de var ve bir tekne sahibi, her şeyi kapsayan kendini kefaletle ilgili olarak nasıl çalışacağını bilmeli.

Kendi kendini kuran sistemlere duyulan ihtiyaç

Tekneler, özellikle açık kokpit ve açık yay tasarımları, aşırı püskürtmeye maruz kalır. Aşırı su, güverte, kokpit veya travers bölgesinde birikir ve tehlikeli ağırlık katar. Düşük su ağırlığı, sudaki gövdenin profilini düşüren serbest tahtayı azaltır. Çok fazla su, ekstra beygir gücü gerektirebilir ve yakıt tasarrufunu azaltabilir. Üst üste binen bir tekne için en kötü senaryo, teknenin battığı suya bu kadar alçaldığı yer olan bataklık veya teknenin kaydığı yerde alaboralık yapmaktır. Kendi kendini kuran sistemler, teknedeki en önemli güvenlik özelliklerinden biri olarak sıralanıyor.


Kepçe Vanası Yapısı

Scupper vanaları, yüksek kaliteli plastikten, paslanmaz çelikten veya bronzdan yapılmış, yuvarlak veya kare tasarımlı gövde bağlantı parçalarıdır. Çoğunlukla iki olan bir manşon, traversin iç kısmından dışarıya, büyük çaplı bir travers deliğinin içine sabit bir şekilde takılmıştır. Kauçuk, plastik veya metal bir sürgü valfi veya bilyeli kontrol, sürtünme valfini traversin içinden girmesine izin verilen su miktarını kontrol eder. Scupper valfleri normal olarak transom üzerinde, su hattının hemen üstünde veya üstünde bulunur. Scupper valfleri, teknenin boyutuna ve tasarımına bağlı olarak farklı çaplarda ve deşarj oranlarında gelir.

Scupper Fonksiyon Vanası

Tekne hareket halindeyken, gerçek kendiliğinden gevşetme valf vanaları açılır. Teknenin hızı bir su vanasına neden olduğunda en iyi performansı gösterir - su yaprakları ancak tekneyi tekrar giremezler. Scupper valfleri, teknenin yolcu ağırlığını, yakıtı ve teçhizatı tüm ağırlığını göz önünde bulundurarak, su hattının üzerinde kesin yerlere takılır. Uçaklarda bile, tekneler traversi suyun yerçekimi ile geriye doğru akmasını sağlayan bir açıya sahiptir. Bu vana, vana arızalıysa veya tıkalıysa taşkın tersine çevrmek için kullanılabilir.


Transom Fişler

Eklenti olarak da adlandırılan eklenti veya güverte eklentileri olarak da adlandırılan Transom eklentileri, durdurma aygıtı olarak işlev görür. Gereksiz suyu traversten dışarı atmak için tekne yoldayken çıkarılabilirler. Bir başka kefalet cihazı - sadece tekne sudan çıktığında kullanılır - sintine tapasıdır. Bu, teknenin dibinde bulunan sintinede biriken suyu tahliye eder.

Kendini kefaletli Kıyafetler

Gerçekte, kendini kefalet eden traversler kıçtaki teknelerde bulunanlardır. Teknenin arkası öncelikle kapalı bir travers yapısından bağımsız olarak açıktır. Gemide devam ediyor, sonra hemen kıçtan atılıyor. Güverte veya kokpit sintine kapalıysa, kanatlı vanalara gerek yoktur, ancak bazı tekneler kendiliğinden kaynayan tasarımları kullanır.

Chevrolet kamyonları ilk kez 1918'de üretildi. Kilitlenme önleyici fren itemini veya AB'yi alan ilk Chevrolet kamyonu 1993 K erii ve C erii idi. -10 kamyon erii kilitlenme önle...

Chevy Cavalier Z24 Özellikleri

Monica Porter

Temmuz 2024

Chevy, Cavalier'i ala bir dünya çırpıcı olarak düşünmedi. Kompakt performan arabalarının 1980'lerin ortalarında trend haline gelmeiyle Chevrolet, 125 beygir gücü...

Yeni Iletiler