Elektromıknatıs Araçlarda Kullanım Alanları

Yazar: Peter Berry
Yaratılış Tarihi: 14 Ağustos 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
Elektromıknatıs Araçlarda Kullanım Alanları - Araba Tamiri
Elektromıknatıs Araçlarda Kullanım Alanları - Araba Tamiri

İçerik


Elektromanyetik enerji, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki birçok endüstride kullanılan sınırlı bir güç kaynağıdır. Bu teknoloji, modern otomobillerde, elektrikli parçalardan tüm ateşleme sistemlerine ve motorlara kadar birçok anahtar enstrüman çalıştırmaktadır. Enerji bağımsızlığı arayan ülkeler için, otomobillerdeki elektromanyetik tahrik sistemleri, aracı günün sonunda bir prize takarak fosil yakıtlara bir alternatif sunar.

Güç kilitleri

Modern otomobillerdeki elektrikli kapı kilitleri kapalı bir devrede elektromıknatıs kullanır. Sinyal, bir radyo vericisi veya uzaktaki bir tuş takımı aracılığıyla gönderilir ve bu daha sonra yerleşik bilgisayar tarafından alınır. Bilgisayar vericiden "kilit açma kodunu" aldığında, elektrik sinyali kilidi hareket ettiren bir elektromıknatısın gücüne hizmet eder.

Araç Donanımı

Bir otomobilin kaputunun altında bulunan çeşitli bileşenlere elektromıknatıslar tarafından güç verilir. Bir solenoid, mekanik parçaları hizaya getirmek ve devreye yakın hale getirmek için doğrusal hareket oluşturmak için bir elektromıknatıs kullanan bir tel bobinidir. Bu bileşen, modern otomobillerin ateşleme sürecinin bir parçasıdır. Ses hoparlörleri gibi diğer otomobil parçaları, ses dalgalarından elektrik darbeleri oluşturmak için kalıcı bir mıknatısla çevrili elektromıknatıslar kullanır.


Elektrik Motoru

Elektromıknatısların yarattığı manyetik kuvvet tarafından tahrik edilen tel bobinleri üzerine bir elektrik motoru inşa edilmiştir. Elektrik kuvveti, tekerlekleri döndüren ve hız üreten elektromıknatıslarla mekanik bir enerjiye dönüştürülür. Modern hibrit elektrikli araçlar, bu manyetik alanı, aracı hareket halindeyken ilerletmek için gereken elektrikli ekipmanı geri kazanmak için tekerlek hareketi ile oluşturulan direnci (sürtünme) sağlayan "rejeneratif frenleme" ile sürdürür.

Otomobil güneş gölgeleri, ön camın içine yerleştirilmiş bait cihazlardır. Bir güneş gölgeinin birincil faydaı, güneş ışınlarının bir kımı tarafından güneşte pa...

1950'lerin ve 1960'ların tepide Chevy pikapları klaik hale geldi. Geniş alevli çamurluk ve yuvarlak kaput ve farlarıyla, 1953 "bait" olarak tanımlanan bir zamanı andırıyor. Kla...

Tavsiye Ediyoruz