Otomobillerin Olumlu ve Olumsuz Etkileri

Yazar: Laura McKinney
Yaratılış Tarihi: 8 Nisan 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
Sürücüsüz Otomobillerin 7 Olumlu ve 7 Olumsuz Yanı
Video: Sürücüsüz Otomobillerin 7 Olumlu ve 7 Olumsuz Yanı

İçerik


20. yüzyılda yaratılmaları ve popülerlikteki hızlı büyümeleri nedeniyle, arabalar birçok yaşamın büyük bir parçası haline geldi. Kolaylığın açık avantajını sunarken, aynı zamanda bazı olumsuz etkileri de vardır. Arabalar, hava kirliliğine ve küresel iklim değişikliğine katkıda bulunan, doğru şekilde kullanılmadığında bir tehlikedir.

avantajları

Onlarsız bir yaşam hayal etmeye çalışırsanız, otomobillerin avantajı belirginleşir. Arabalar birkaç gün içinde Amerika Birleşik Devletleri'ni geçmemize izin veriyor, arabalardan önce araba kullanıyorsanız, trek tehlike ve zorlu arazi dolu uzun, zorlu bir yolculuk olacaktı. Otomobil taşımacılığı dışında, mal ve ticari malların ülkeye kolay taşınmasına da izin veriyor. Bu, yerel tedarik ile sınırlı olacak şekilde daha popüler olmak için büyük ölçüde artmaktadır.

Çevresel Etki


Otomobillerin çevresel etkileri daha belirgin hale geliyor. Otomobil hava kirliliğine, iklim değişikliğine ve fosil yakıtlar gibi doğal kaynakların tükenmesine önemli bir katkı sağlıyor. Los Angeles, New York ve Tokyo gibi nüfus kullanan büyük araçların neden olduğu kirlilik. Otomobillerin ürettiği egzoz dumanı, şehirleri sisli bir şekilde örtebilir.

tehlike

Otomobillerin kullanıldığı her yerde, trafik kazaları riskinde daha büyük bir artış vardır. Bu kadar büyük bir makine parçasını kontrol etmek, sürücü, yolcular, yoldaki diğer sürücüler ve araç kullanmayan yayalar için tehlikeli olabilir. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne göre, Amerika Birleşik Devletleri 2009 yılında motorlu taşıt kazalarında 33.808 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. 1975.


Melezler

Hibrit otomobiller esas olarak geleneksel benzinli araçların neden olduğu kirlilikle mücadele etmek için tasarlandı. Elektrikli hibrit motorlar gibi çözümler emisyonları düşürürken, motorlar daha pahalı, hibritleri ise yalnızca benzinli araçlardan daha pahalı hale getiriyor. NutraMed.com'a göre, etanol gibi bazı biyoyakıtlar, yakıt enerji değerinin% 70'ine tekabül etmek için büyük miktarda mısır gerektiriyor. Bu ve diğer alternatif teknolojiler daha verimli olacaktır.

Mazda MPV, 1989 yılında tanıtıldı. Dahili teşhi (OBD) fazında iki tip güç aktarma itemi kontrol modülüne ahipti. 1996’da OBD II’nin uygulanmaından önceki MPV’nin önceki ...

Volanlar motorun arkaına manüel bir vitele monte edilir - montajdan ve şanzımandan hemen önce - ve muhafaza ile kaplıdır. Volanın ana amacı, çalışan motor için momentum ağlamaktır...

Taze Makaleler