Performans Çipi Nasıl Çalışır?

Yazar: John Stephens
Yaratılış Tarihi: 22 Ocak Ayı 2021
Güncelleme Tarihi: 1 Temmuz 2024
Anonim
Performans Çipi Nasıl Çalışır? - Araba Tamiri
Performans Çipi Nasıl Çalışır? - Araba Tamiri

İçerik

genel bakış

Chip Fabrikasının Amacı


Modern otomobiller bir bilgisayar tarafından kontrol edilir. Bu bilgisayarlarda, aracınızın zamanlamasını, yakıt / hava oranını, turbo artırmayı ve diğer şeyleri ne zaman ve nasıl ayarlayacağınızı bilgisayara söyleyen bir "çip" vardır. Yakıt tüketiminde rekabetçi olmaları ve emisyonlara ve diğer düzenlemelere uymaları gerektiğinden, genellikle yüksek performans bırakırlar.

Performans Çipinin Amacı

Bazen süperçipler olarak adlandırılan performans çipleri, genellikle motor gücünü ve torkunu artıran, bu parametreleri ayarlayan satış sonrası çiplerdir. Bazı performans yonga üreticileri, yongalarının motor boyutlarını ve hatta turboşarjlı veya dizel motorlarda daha da artacağını iddia ediyor. Bu motorlar genellikle yükseltici yakıt miktarı veya ne kadar yakıt enjekte edildiğiyle sınırlıdır. Bir performans için alışılmışın dışında gaz turboşarjlı motor gücünü 50 ila 75 at ve dizelleri 100 beygir gücü veya daha fazla artırıyor.


Performans Yongaları Nasıl Çalışıyor?

Bir otomobildeki fabrika yongası "arama tablosu" olarak adlandırılan bir şey içeriyor. Arama tablosu, motora çeşitli koşullar altında nasıl cevap vereceğini söyleyen verileri içerir. Örneğin, saatte 50 mil hızla giden otoyoldan geçiyorsanız ve hızla yolun tepesine çıkarsanız, bilgisayar bunu algılar ve çipe ne yapacağını sorar. Aracınızın hızını ayarlama, aracınızın hızını ayarlama bir turbo şarj cihazı ile donatılmıştır. Bir fabrika çipinde, bu parametrelerin tümü üretici tarafından kendi amaçları için belirlenir. Bir performans çipini yerleştirdiğinizde, bu arama tablosunu değiştirir ve parametreleri yakıt ekonomisi, emisyonlar ve diğer performans düşürücü kısıtlamalar gözetmeksizin en yüksek performansa göre ayarlar.

Kurulum ve Maliyet

Performans çipleri, altın süper çipleri, kurulumu çok kolaydır; genellikle gösterge paneline bir göz atmanıza gerek kalmaz ve yalnızca fabrikayı çıkartın ve performans çipiyle değiştirin. Bu yongalar her biri için model, marka ve motor tipi için özel olarak tasarlanmıştır ve internetten elde edilir. Büyük üreticiler Unitronic, REVO, GIAC ve APR'dir ve cipsler genellikle 600 $ civarında. Maliyet bilinci için, 300 doların altında bir miktar cips var. Arabanızda bir performans çipini düşünüyorsanız


Bir "Çip" Isnt Olduğunda

Bu günlerde çoğu araç 1980'lerde ve 1990'larda olduğu gibi "cips" kullanmıyor. OBD-II’nin 1996’da piyasaya sunulmasından önce, tüm bilgisayarların arama tablolarını ve programlarını içeren çıkarılabilir "PROM" yongalarının kullanımı yaygındı. Orijinal PROMlar yalnızca tek kullanımlıktı, yani programlandıkları, asla silinemedikleri ve yeniden programlanmadıkları anlamına geliyordu. Programlamayı değiştirmenin tek yolu eski yongayı fişten çekip yenisini takmak. Entegre yeniden programlanabilir bellek yongaları, ev bilgisayarınızdaki gibi. Bu nedenle, modern "power chipler" genellikle sadece parametreleri ve arama tablolarını değiştirmek için kullanabileceğinizlerdir. Belki de bir nostalji kutusudur, ancak çoğu hala bu eklenti alıcılarına "çip" olarak atıfta bulunuyor.

Göz önünde bulundurulması gerekenler

Performans çipleri performansı artırabilirken, dezavantajları da vardır. Arabanıza bir performans çipi takmak garantinizi geçersiz kılar. Ayrıca, yakıt ekonomisinde bir azalma ve emisyonlarda bir artış beklemelisiniz. Durumunuz emisyonları test ederse. Ayrıca, performans yongaları bazen aracınızın sigorta kapsamının maliyetini artırabilir. Ek olarak, yeni yonga uygun şekilde programlanmamışsa, motor ömrünü kısaltabilirsiniz. Bununla birlikte, üst kısımlar genellikle önemli ölçüde arttırılmış güç ve torktur.

ZR2 opiyon paketi ile Chevrolet Blazer, 1995'ten 2005'e kadar üretildi ve tüm menzilli çamurluk fişeklerine dahil edildi. Bu fişekler, aracı krikoyu çıkarmadan veya yakınd...

2005 Ford Ecape XLT’lerinizin "Check Engine" ışığı yandığında, bilgiayarınızın bir orun tepit ettiği anlamına gelir. İki eçeneğiniz var: Yerleşik Teşhi-II (OBD-II) tarayıcı. Bu bilgiay...

En Çok Okuma